Goedkoop haardhout kopen

Haardhout oftewel brandhout is hout dat wordt gebruikt om warmte te leveren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een kachel of een openhaard. Voordat je haardhout gaat kopen moet je goed nadenken of het hout geschikt is voor jouw doeleinde. Bij Gewoon

Welke soort haardhout moet ik aanschaffen?

Welk haardhout het meest geschikt is, is afhankelijk van de toepassing. Als u op zoek bent naar haardhout voor uw openhaard dan wilt u geen hout dat veel spat. Ga voordat u op zoek gaat naar haardhout eerst na wat de toepassing wordt van het hout.

Loofhoutsoorten zijn bij uitstek geschikt voor open haarden omdat ze een mooi vlammenspel geven en weinig spatten. Een goed voorbeeld van loofhout is eikenhout of beukenhout.

Naaldhout is erg geschikt voor gesloten houtkachels en speksteenkachel maar is minder geschikt voor open vuur en open haarden omdat er veel vonkjes vanaf kunnen komen.

Waar moet ik op letten voordat ik haardhout ga kopen?

Zoals al aangegeven is het erg belangrijk om te weten of de houtsoort die u op het oog heeft veel spat en of het hout een mooi vlammenspel heeft. Andere factoren die daarnaast ook belangrijk zijn:
– Brandwaarde
– Geur
– Warmtevermogen
– Brandduur

Als u goedkoop haardhout wilt kopen die voldoet aan uw wensen kan u zelf een pakket samenstellen bij GEWOONGOEDHOUT.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *