Onderhoud Nederlands wegdek door Aduco

Nederland staat bekend om zijn goede wegdek. En dat moet goed onderhouden worden. Dat is ook wel nodig, want het is druk op de Nederlandse wegen. In 2018 waren er 20% meer files dan de jaren ervoor. Vroeg of laat moeten de wegen vernieuwd worden. Niet alleen om verbeterd te worden, maar soms moet het ook verbreed of verlegd worden om zo het netwerk nog beter te maken. Als asfalt verwijderd moet worden komt er freeswerk aan te pas.

Met grote en kleine machines worden de wegen bewerkbaar gemaakt. Per klus wordt er een plan gemaakt. Er wordt gekeken naar de benodigde materialen, naar de planning, de benodigde machines en natuurlijk de voorbereiding en uitvoering van het werk. Dat bespaart tijd en geld voor de opdrachtgevers en creëert zo een efficiënt mogelijke werkwijze.

Vaak wordt freeswerk ’s nachts uitgevoerd om zo het wegennetwerk zo min mogelijk te hinderen. Want asfaltfreesmachines nemen flink wat ruimte in beslag wat weer kan zorgen voor files. En dat is precies wat het onderhoud probeert te voorkomen. Asfaltfrezen is geen klein klusje, daar komen meerdere mensen en machines aan te pas. Dus als je thuis een klus hebt, huur dan iemand in die verstand van zaken heeft en beschikt over de benodigde machines om zo efficiënt en effectief mogelijk te werk te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *