Zelf graszoden leggen

Graszoden zijn gemakkelijk zelf te leggen. Als je zelf graszoden wilt leggen is het van belang rekening te houden met de volgende zaken:

Seizoen

Als je graszoden gaat leggen kun je dat het beste doen buiten de vorstperioden. Meestal is dit van maart tot en met oktober.

Ondergrond

Voordat de graszoden gelegd kunnen worden dien je de ondergrond goed voor te bereiden. Om ervoor te zorgen dat de graszoden niet gaan rotten moet de toplaag waterdoorlatend zijn en genoeg zuurstof bevatten. Het is aan te raden om een toplaag van 10 centimeter zwarte aarde aan te houden. Verder is het belangrijk om de ondergrond vlak en vrij van stenen en wortels te maken.

Graszoden leggen

Als je de ondergrond voorbereidt hebt kun je beginnen met het leggen van de graszoden. Begin altijd langs een rechte rand met leggen en begin bij het verste punt vanuit de aanvoerlijn. Zo hoef je niet over het gelegde gras te lopen.

Zorg ervoor dat de graszoden goed op elkaar aansluiten, je kunt de graszoden het beste snijden met een oud mes of mes of met een schop.

Als de graszoden naar wens liggen is het belangrijk om het gazon direct te sproeien, zo voorkom je uitdroging van de graszoden.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over graszoden of het leggen ervan? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0478 – 50 80 55 of door een mail te sturen naar info@veldengras.nl. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *